19 maj 2020

viktiga mål

Ett av mina viktigaste mål med 2020 va att byta jobb, vilket jag redan checkat av. 

Ett annat mål jag har är att komma ner några kilo i vikt men de går trögt. Energin och motivationen ska komma igång vilket den inte vill göra riktigt. Så de går inte så jättebra just nu. Men de ska nog fixa till sig med tiden. 

Har du några mål du vill uppnå? 

16 maj 2020

Omsorgsbiträde till barnskötare

Varning redan nu att detta kommer bli ett långt inlägg. Men ett sånt bra inlägg så att du kommer vilja läsa hela. 

Ni som läser denna blogg vet att jag skrev den 15 februari att jag uppnått ett mål. Ett stort och viktigt mål för mig. Nu tänkte jag berätta mera om de målet vad de handlar om mer i detalj. 

Att våga ta steget. 
Jag jobbade som omsorgsbiträde på 75%, men så trött på allt som hände inom äldreomsorgen. Så jag bestämde mig att byta inriktning. Så jag började mitt sökande till ett annat jobb, jag visste att jag knappast skulle få nått fort så jag satte upp sommaren som mål. Jag hade bestämt mig att jag skulle försöka få nått inom barnomsorgen. Så började sökandet i december. Innan julledigheten så va jag på en interjuv, visste att de skulle ta tid innan jag skulle få reda på om jag fick de eller inte . 1 månad tog det sen kom beskedetbstt jag snubblade på mållinjen, så tyvärr. Där försvann mitt hopp lite om ett nytt jobb då det va ett jobb jag verkligen ville ha. Sökte några andra jobb, va på interjuv å givetvis va väntan lång där oxå. Sökte några jobb inom barnomsorgen. 

Hade lite känslan av att ge upp hoppet om att jag skulle ha ett nytt jobb innan sommaren. Men en fredag förmiddag vände allt..  
Jag va på mitt jobb, slängde en blick på mobilen. Hade ett missat samtal och ett sms. Numret som hade ringt kände jag inte igen, men den som ringt från de numret hade skickat ett sms, där de stod vad hon ville och att jag skulle ringa upp när jag hade tid. Så jag ringer upp ganska snart. 
Hon berättade att hon hade fått mitt namn och nummer från den som jag hade snubblat på målsnöret hos. Hon berättade att hon hade ett vikariat som jag troligtvis skulle va intresserad av på 100 %.  Vi pratade ett tag och kom fram till att jag skulle komma till den förskolan och prata lite. Dagarna gick fruktansvärt sakta. Men känslan jag fick när jag pratade med henne va att allt redan va klart och att jag ville börja där. De lät så underbart bra. Så dagarna som gick va tråkiga med tanke på väntan. 

Väl på plats på den förskolan (i slutet av januari) så kände jag ännu mer att här vill jag verkligen va och här ska jag va, så underbar känsla fick jag verkligen.

Efter samtalet där så kontaktade jag min chef och berättade läget. Hon skulle kolla upp när hon kunde släppa mig. Hon återkom ganska snabbt och berättade att hon kunde släppa mig månadsskiftet januari/februari. 

Men va ? Menade min chef att jag bara skulle jobba denna vecka ut inom äldreomsorgen och sen gå över till barnomsorgen? Jag trodde knappt vad hon hade sagt, men så va de. Så jag jobbade mina sista dagar inom äldreomsorgen 1:a och 2:a februari, sen började jag inom barnomsorgen den 3:e februari. Snabba ryck verkligen och jag som inte hade trott att de skulle gå SÅ fort. 

När jag väl hade fått detta jobb så ringde två andra ställen som jag sökt till, men de ena stället hade hört att jag fått men ville ringa ändå och berätta hur långt jag hade gått där. De andra hade jag oxå gått till interjuvn på. Så hur eller hur hade jag inte varit utan jobb inom de yrket jag valde att ändra till. 

Så ja nu har jag alltså varit barnskötare sen februari och jag trivs så jäkla bra. De är det bästa jag har gjort på jätte jätte länge. Så mitt råd till er som funderar på att byta jobb, gör det. Våga chansa. De gjorde jag och de är som sagt verkligen de bästa jag gjort. Vågar man inte så vet man inte heller hur det är. 

En del frågar mig hur det är att byta från äldre till yngre(små).
 Alla får samma svar, det är helt underbart. Detta vill jag verkligen göra.
 Detta är SÅ mycket jag, friheten, natur, skog, ja min kreativitet får jag användning för, lärandet och skapandet. Allt är så mycket roligare nu än vad de va innan. 

Så vågar jag så vågar du. 

22 februari 2020

Vikt målet

Mitt mål jag har angående min vikt har stått stilla de senaste veckorna, men snart är det dags att ta tag i den igen. Börja tänka på allt man stoppar i sig och hur och när man rör sig. Tänka tänka tänka är det viktigaste i det hela. Kondition och motion, röra på sig är det viktigaste. Tänker att kommer jag inte iväg till simhall så kan jag ta på mig skorna och gå ut och gå istället, nu när det börjar bli ljusare längre så hinner man lite mer om dagarna. Planera och organisera ska jag göra först och givetvis försöka att följa det. De viktigaste är att man mår bra.

15 februari 2020

1 mål

Ett mål jag satte upp december 2019  va att jag skulle ändra inriktning när det gäller jobb. Satte upp att jag skulle ha klarat de målet till sommaren eller iaf innan 2020 är slut. De målet brann jag verkligen för så de nådde jag väldigt fort, redan i februari va det klart. Jag bestämde mig i mitten av februari att jag skulle satsa stenhårt, så nu kör jag verkligen på detta. Jobba dagtid måndag-fredag istället för sena kvällar och helger. Känns så skönt.

23 januari 2020

Dunder

Ja så himla skönt det är att känna att man verkligen tar sig tiden till sin träning, visst att min träning blir just nu två gånger i veckan. Men det är mycket bättre än inget. Sen har jag ju börjar dricka shake igen så hoppas vissa mål. Idag har dagen bestått av shake, bars och kaffe än så länge. Hoppas på att detta ska ge lite resultat lite snabbare, när jag rör på mig som en jojo fram o tillbaka. Visst har redan märkt på mina lår att de har en mycket snyggare form idag än vad det hade exempelvis i somras. Så till sommaren sen så blir det nya badkläder, igen.. hahahaha… Varje sommar är det nya som gäller. Men när jag är och simmar så är det skönast att använda baddräkt, konstigt nog men känns mycket bättre..


Å Jag har sagt det tidigare, att om ni inte har testat IR Bastu så är det nått verkligen ni ska göra.
Här är det den som gäller om 30 minuter och sen simning efter det, å det ska bli så skönt.
Veta att jag verkligen har gjort nått innan jobbstart i eftermiddag.



21 januari 2020

Så skönt

Jag måste säga att det bara är så skönt att komma iväg att simma o känna musklerna i sin kropp i bassängen.. Simmade 1000 meter ikväll, välbehövligt. Första passet denna vecka, kommer bli ett till som är inplanerat. Så skönt att kunna planera in träning i vardagen även om det inte är varje dag. Men någon gång då och då är det iaf, huvudsaken är att man kommer iväg ibland känner jag.

17 januari 2020

utmaning

Jag tänker börja utmana mig själv..  
Minst 30 minuter promenad varje dag. 
Ni kanske tycker att 30 minuter är inget, men ne det är det verkligen inte. Men någonstans måste man börja så är det. Jag har börjat min simningen men får jag även in promenaderna då kommer detta gå som en dans. Sen med tanke på att denna vinter ser inte ut att komma så kan jag börja när som. Jag ska bara lägga upp en plan. Men totalt minst 30 minuter ska de va, sen om delar upp det är ingen fara men totalt som sagt ska de va 30. Är det någon som läser som tänker vara med mig?!